Hem Om företaget Fågelsäkring Bygg & fastighet Höghöjdsarbete Kontakta oss

Aktuellt på www.eafs.se

Kajor

Nu börjarkajorna söka upp lämpliga boplatser får årets äggläggning.

Har ni inte nät på skorstenen och det börjar samlas kojor runt eller på den var då extra vaksamma så de inte håller på att bygga bo i skorstenen, samma gäller vid takfoten och andra håligheter i fastigheten. Tveka inte med att höra av er innan fåglarna hinner förstöra era fastigheter.

Byggnation av villa

EA Fågelsäkring har fått i uppdrag att uppföra en villa, hus leverantören är Perssons Huspaket i Alingsås.

Under hösten och vintern kommer denna 1 3/4 plans villa uppföras i Gråbo trakten. mer info och bilder kommer under byggtiden.

Pergola

Byggnation av pergola.

En härlig detalj på altanen som ger både skugga och en ombonad känsla. Funderar ni också på en pergola så tveka inte att kontakta oss så kan vi både hjälpa till med design och byggnation.

Fågelsäkring P-Hus

Nu får duvorna flytta vidare.

Nu är det slut på gratisboendet i parkerings huset. Nu är det slut på nedsmutsade bilar och duvor som skrämmer parkerade gäster. EA monterar upp skydd så att duvorna ej ges möjlighet att bygga bo i garaget.

NYHET! El-skena NYHET!

El-skena, det diskretaste sättet att få bort fåglar.

Detta är en produkt minsta synliga installationen, den är effektivt mot alla arter. El-skenan är väldigt avskräckande och enormt värdefull ökning i produkt portföljen. El-skenan är inte skadlig för fåglarna utan gör det bara obehagligt för dem att sätta sig på dem.

Måsarna skriker!

Nu är det högtid att börja gå upp på taken och riva bort måsbon.

Vi har redan funnit bo med måsägg i. För att uppnå bästa resultat så bör man gå upp på taken och riva bort bona nu. Tveka inte att anlita EA FågelSäkring för att inspektera era tak på ett säkert sätt. Tänk på att måsfåglarna kan bli väldigt aggressiva när ni kommer upp på taken och nära deras bon.

Montering av nät vid värmeverk

Efter flerårigt problem med duvor som satt och smutsade ner mark och oljecisterner så kontaktade kunden EA Fågelsäkring.

Vi gjorde en bedömning att nät var det rätta och mest prisvärda alternativet då det fanns mycket balkar och rör i taket där duvorna häckade.

Kajor

Nu börjar kajorna att söka boplats.

Har ni inte nät på skorstenen och det börjar samlas kojor runt eller på den var då extra vaksamma så de inte håller på att bygga bo i skorstenen, samma gäller vid takfoten och andra håligheter i fastigheten. Tveka inte med att höra av er innan fåglarna hinner förstöra era fastigheter.

Snörasskydd

Montering av snörasskydd.

Montering av snörasskydd för att förhindra snön att åka ner från taket och där med undvika olyckor med nedfallande snö.

Balkongräcke

Montering av balkongräcke

Kajor i ventilations huvar

Kajorna tycker om att bygg bo i hålligheter därför är ventilations huvar och skorstenar en perfekt boplats.

Kajor som bygger bo i fastigheten är ett stort problem som kan vara väldigt kostsamt. Exempel på skador kajorna kan åstadkomma: Stop i ventilationsfläktar och skorstenar, kajorna bygger gärna bo på vinden där det förstör isoleringsmaterialet. Ett tips om man börjar upptäcka isolering liggandes på tomten är att hålla utkik om fåglar bygger bo i fastigheten.

Rensning av rännor och stuprör

Nu har nästan alla löv från träden fallit av och det är hög tid att rännorna rännas rent innan vintern kommer, det är extra viktigt för er med platta tak där det finns takbrunnar.

Fågelsäkring av kommunhus

Efter flera års problem med fåglar som sitter på radiomaster och takkanter får EA FågelSäkring uppdrag att säkra byggnaden.

Då det blev stopp i takbrunnarna på det platta taket var byggnaden i stort behov av att få bort fåglarna från taket, med tanke på all avföring och skräp som fåglarna dragit upp på taket. Byggnaden är en bra utsiktplats för kajorna då byggnaden är en av de högsta i sin närhet och med många höga mobilmaster monterade på taket så var det en optimal plats för kajorn att sitta på. Där monterade vi pigg för att förhindra kajorn. Duvor var också ett problem som byggde bo i bl.a ventilationstrummorna på taket. Där monterades nät för att förhindra duvorna bygga bo.

Sommarstuga i Norrfällsviken

Bygge av sommarstuga i Norrfällsviken, vi uppförde en stuga skidstahus stuga typ trettio. Stugan kom i färdiga block som vi monterade ihop samt färdiga gavelspetsar och takstolar, vi fick huset vattentät redan efter första dagen. Där efter återstod det endel arbete med att färdigställa utsidan med takplåt samt farstukvist.

Bygge av sommarstuga i Norrfällsviken, vi uppförde en stuga skidstahus stuga typ trettio. Stugan kom i färdiga block som vi monterade ihop samt färdiga gavelspetsar och takstolar, vi fick huset vattentät redan efter första dagen. Där efter återstod det endel arbete med att färdigställa utsidan med takplåt samt farstukvist. Efter fyra långa dagar var utsidan klar så långt att det bara var för kunden att måla och bygga altan. Sen började det invändiga arbetet med igenläggning av golvbjälklag samt resning av innerväggar. Jobbet flöt på smidigt och efter ca 3 veckor var huset klart att lämna över till målarna samt plattsättarna.

Altanbyggnation i Lerum

Kunden önskar och vi bygger. Altanbygge en härlig altandäck med tillhörande räcke uppfördes, så nu är det bara för kunden att njuta av nybryggt kaffe och lyssna på måsarnas skrik. Detta är en altan på ca. 40 kvm som är uppbyggd på plintar och regelstomme på 45x195 i botten och 45x175 bjälkar på cc 600 mm. Trallvirke är i dimension 28x120 mm.

Altanbygge en härlig altandäck med tillhörande räcke uppfördes, så nu är det bara för kunden att njuta av nybryggt kaffe och lyssna på måsarnas skrik.

Reklamskylt Gimgården

Bygge av reklam skylt vi fick i uppdrag att montera ett plank med tak där vi skulle montera kundens reklamskylt. Här ser du resultatet.

Bygge av reklam skylt vi fick i uppdrag att montera ett plank med tak där vi skulle montera kundens reklamskylt så här blev resultatet.